Nu ai timp de citit tot ? Iată varianta scurtă pentru descriere.
- Un cufăr din lemn pictat manual de artiști români (inclusiv cu numele persoanei care primește acest cadou) .
- Înăuntru sunt 6 săculeți textili cu cele 6 ceaiuri ce sunt ambalate în pungi speciale.
- Ceaiurile din săculeți sunt: Ceai verde China Sencha, Ceai After Seven (Rooibos cu gust de mentă), Ceai Arabian Wind, Ceai verde Geisha (Ceai verde cu bambus, Schizandra si ghimbir), Ceai Sicilian Orange si Ceai Pina Colada.
Si multe alte detalii
Cufăr Pictat Manual
Ceaiurile sunt livrate într-un mic cufăr din lemn în care se află șase săculeți textili rustici ce conțin cele șase ceaiuri ambalate în pungi speciale.
Cufărul din lemn este pictat, vopsit și antichizat manual. Prin fonturile arhaice folosite, scrisul stângaci (în mod voit), grafica și antichizarea cufărului, artistul încearcă să creeze o imagine din Europa secolelor XVII-XIX, după ce olandezii au adus prima dată pe tărâm european ceai din China (prima ladă de ceai importată fiind înregistrată în portul Amsterdam în anul 1606) și comerțul cu ceai a început să se dezvolte.
Numele celui care primește cadoul este, de asemenea, pictat manual. A Journey to the Tea World. Welcome Aboard…NUME
Descrierea Ceaiurilor
Ceai verde China Sencha, 30 grame
Ceaiul verde își are originile în China Antică, locul unde a luat naștere arta ceaiului, un cult al armoniei și purității, al frumosului ce așteaptă să fie descoperit.
În cartea „Cha Jing”, scrisă în jurul anului 600, se vorbește despre modul în care orice persoană ar trebui să se bucure de o ceașcă de ceai verde, ca o companie perfectă pentru momentele de meditație și concentrare, în orice minut al zilei.
Gustul său este unul proaspăt, răcoritor, aproape mentolat, care se remarcă prin notele vegetale delicate, cu o aromă fină dulce.
Sencha sau „ceaiul fiert” a fost folosit de călugării budiști pe post de remediu și calmant, fiind și astăzi considerat o sursă de inspirație și vitalitate pentru trup, suflet și minte.
În foto, un cuplu tradițional chinez în timpul servirii ceaiului.
Ceai After Seven (Rooibos cu gust de mentă), 30 grame
Rooibos este cunoscut sub denumirea de „ceai roșu sud african” și se traduce prin „tufiș roșu” în africană, crescând în munții și văile din regiunea Cedarberg, Africa de Sud.
Africanii consumă zilnic ceaiul roșu în amestec cu laptele, deoarece are efecte benefice asupra organismului uman, activitatea antioxidantă oferită de ceai fiind echivalentă cu cea a 22 de fructe și legume.
Ceaiul are aromă de ciocolată și mentă, un gust dulceag și miros plăcut, bogat în minerale. Pentru că nu conține cofeină, acest ceai delicat poate fi savurat după-amiază.
Cercetările recente au arătat faptul că ceaiul Rooibos este de 50 de ori mai benefic pentru organism decât ceaiul verde. Dacă vrei să îți aduci aminte de soare, de sunetele naturii, de muzica ritmată a Africii, lasă-te purtat de gustul ceaiului Rooibos.
În foto, în satul cultural Lesedi din Africa de Sud, un cuplu Sotho îmbrăcat în haine tradiționale (se disting prin pături groase, colorate și pălării conice).
Arabian Wind, 30 grame
Pornește într-o călătorie în îndepărtatul Maroc prin intermediul acestui ceai cu aromă de mentă, puternic și cu o modalitate de preparare foarte specială. Menta marocană este cea mai bună specie de mentă din lume, având o culoare și un gust aparte.
Arabian Wind este o combinație delicată de ceai negru chinezesc clasic și mentă marocană, fără arome adăugate. Poate fi servit atât rece în timpul verii, fiind energizant și revigorant, cât și ca băutură fierbinte în sezonul rece, contribuind la o stare interioară plăcută.
Spre deosebire de ceaiul englezesc, ceaiul negru chinezesc are o caracteristică aparte: prima înghițitură e ușor amară, apoi devine tot mai dulce.
Se spune că regina Elisabeta îndrăgea mult acest ceai și avea un borcan de sticlă pe care îl expunea pentru a fi admirat de vizitatorii de vază.
În foto, ceremonia pregătirii ceaiului efectuată de o localnică Berber în apropiere de Marrakesh, Maroc.
Ceai verde Geisha (Ceai verde cu bambus, Schizandra si ghimbir), 30 grame
Prin faptul că fructele sale combină toate cele cinci gusturi (dulce, sărat, acru, amar și iute), în China Antică se consideră că Schizandra înmagazinează energia vitală a celor cinci elemente primordiale (lemn, foc, pământ, metal și apă), care stau la baza medicinei tradiționale chineze făcând această plantă ideală pentru uzul medicinal.
Ușor și tonic, condimentat, ceaiul verde Geisha se remarcă datorită combinației de ceaiuri verzi cu muguri de bambus, fructe de Schizandra și ghimbir, care lasă pe limbă o aromă ușor înțepătoare.
Ceaiul verde Geisha este îmbogățit, în cea mai pură tradiție orientala, cu bambus, un simbol al milenarei înțelepciuni chinezești, reprezentând duritatea, rezistența, dar și capacitatea de a ceda și de a rămâne totuși pe poziție.
În foto, localnice din provincia Guangxi, China, în timp ce culeg frunze de ceai (septembrie 2014).
Sicilian Orange, 30 grame
Știați că un portocal sicilian de aici plantat în oricare altă parte a lumii nu va produce fructe cu același gust intens și culoare vie, cu aceleași calități remarcabile ale portocalelor siciliene sângerii?
Floral și viguros, caracterul și subtilitatea acestui ceai sunt definite de aromă uimitoare a acestor portocale roșii, fiind îmbogățit cu bucăți de măr și măceșe și însoțind în mod foarte plăcut o masă în orice zi.
Portocalele tarocco conțin cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate citricele. O portocală de dimensiuni medii este suficientă pentru a asigura cantitatea de vitamina C necesară zilnic organismului.
Portocalele roșii siciliene sunt celebre în lume datorită îmbinării unor caracteristici sol-climă unice.
Ceai Pina Colada, 30 grame
Cu fiecare ceașcă de ceai Pinacolada, evadezi în tărâmul feeric al Insulelor Caraibe, locul de baștină al celebrului cocktail Pina Colada, unde fiecare clipă aduce vacanță, liniște și relaxare, cu plaje de nisip fin, apă cu sclipiri azurii și unduiri line ale palmierilor.
Ușor și aromat, puțin astringent, Pina Colada este un ceai exotic și delicat cu iz de vară și de vacanță, cu un amestec delicat de fulgi de cocos, bucăți de ananas și coajă de măceșe, ce îi oferă o aromă îndrăzneață și tropicală.
Barbados (Insula celor bărboși) din cadrul Insulelor Caraibe este teritoriu britanic (numit și Mica Anglie) și păstrează multe din obiceiurile engleze, precum cricketul, jocul de polo, dar mai ales, ceaiul de după-amiază. It is tea time!!
O cană de ceai fotografiată pe o plajă pustie din Caraibe.

Acest cufar se picteaza manual special pentru cel care primeste cadoul. (se aplică mai multe straturi ce au nevoie să se usuce)
Cadoul se poate executa și livra într-un interval cuprins între 2 și 5 zile din momentul comenzii.
După ce comanzi, te vom contacta telefonic pentru a stabili toate detaliile, inclusiv termenul de execuție și livrare, cereri speciale etc. Sau poți comanda direct telefonic la 0753 – 392 – 252.
Livrarea se face prin curier. Uneori, rar ce-i drept, livram personal (prin București și Ilfov) cu ajutorul frantuzoaicei Mademoiselle Citroen Dyane. E bătrână, se vaită că „mă dor toate alea”, dar… așa îi mai place să se uite lumea la ea pe stradă …. 🙂

Designul acestui cufăr cadou a fost creat de Anca. Dacă vremea îi permite, preferă să picteze în aer liber. Atunci când pictează cutia de cadou … ne întreabă dacă știm cui și cu ce ocazie va fi oferit cadoul… Spune că e muza ei pentru inspirație, că pictează pentru cel ce va primi cadoul și că este modalitatea ei de a-i transmite un gând bun din ♥ , cu ajutorul pensulei.
Asa că, să nu vă mire dacă, atunci când vom confirma telefonic lansarea comenzii tale, te vom întreba pentru ce ocazie este… Este decizia ta dacă ne dai sau nu aceste detalii.
În foto, Anca... în timp ce își face un autoportret 🙂 …. (în fapt, aplicând o ultimă tușă unui tablou pentru camera unui bebe).


Am vrut să punem în cufăr cele mai bune ceaiuri din lume…
După îndelungi dezbateri… ne-am dat seama că totul depinde de gustul și de preferințele fiecăruia. Și totuși există o poveste și aici… Până la urmă, degustarea unui ceai nu este doar o experiență gustativă, ci și una culturală… Dacă însuși Papa Francisc a mărturisit că a băut ceai din frunze de cocă în vizita sa din Bolivia… atunci… s-o facă și păcătoasa de Anca 🙂
„Am mai multe ceaiuri preferate și nu pot nominaliza doar unul. Cel mai util ceai pe care l-am băut vreodată a fost în Anzii Bolivieni. Pentru a diminua efectele răului de altitudine, beam ceai din frunze de coca, așa cum o fac toți localnicii de mii de ani. Nu are efectul narcotic al cocainei, ci provoacă o stimulare fizică și mentală. Ceaiul se prepară ușor, se toarnă apă fierbinte peste frunze de coca uscate și după cinci minute se poate consuma. Gustul este similar cu cel de ceai verde… la câteva secunde după prima înghițitură apare o ușoară senzație de ceai de mușețel și apoi se încheie cu o „pișcătură” de cofeină. Senzația de energie din organism apare după circa un sfert de oră de la consumarea ceaiului.”
În foto 1, o ceașcă de ceai din frunze de coca servită în Villazón, Bolivia (foto Wikipedia). În foto 2, cabana de la Chacaltaya (5.395 m), locul în care Anca ne-a mărturisit că s-a bucurat de un peisaj demențial și a băut un ceai tradițional al populației andine 🙂
Fii primul care adauga o recenzie pentru “Cufăr cu 6 Ceaiuri: A Journey to the Tea World”